Koniec sezonu 2016

Dzień dobry,
serdecznie zapraszamy na Dzień Szabrownika na polu w naszym gospodarstwie.

Po skończeniu zbiorów, a przed zaoraniem pola można u nas poszabrować, posłuchać opowieści
Ludwika o uprawie, posilić się przy przygotowanych przez nas i przyniesionych przez gości potrawach,
pogadać, pobyć ze sobą na spokojnie.

Tym razem informacja o spotkaniu nie będzie podana na fb jak w poprzednich latach.
Chcemy zachować namiastkę kameralności, a przede wszystkim, zależy nam,
żeby spotkać się w gronie osób związanych z naszym gospodarstwem.
Wobec tego, prosimy nie rozpowszechniać tej informacji na fb, ani na innych portalach.

Dzień Szabrownika odbędzie się w niedzielę 23 października. Start o 11.00, koniec o 15.00

Parkujemy bardzo ładnie przy sklepiku i jego okolicy, pamiętając o innych chętnych.
W razie braku miejsc przy sklepiku, można zaparkować gęściutko wzdłuż ul.Smugowej i wejść na pole
przez otwartą  bramą od tej ulicy.

Trzeba mieć na nogach kalosze czy inne dobre na pole obuwie. Mieć ze sobą nożyki, siatki i kosze
na naszabrowane warzywa. Jako gościniec najlepiej przynieść jedzonko lub pitko, które wspólnie będziemy mogli
od razu zjeść.

W tym roku na polu jest jeszcze trochę jarmużu, brukselka, kalarepka, cykoria Radicchio Rosso i Treviso,
szczypior czosnkowy, por japoński, musztardowiec, baldachy kwitnącego kopru włoskiego i kopru starego do bukietów,
odrobina rukoli, fenkułu.

Weźcie ze sobą ulubiony kubek do napojów zimnych i ciepłych. Ograniczymy w ten sposób zużycie jednorazówek.

Miłego czasu na polu w niedzielę.

Jola i Ludwik Majlertowie oraz Magda i Witek Zielińscy z rodzinami


Tydzień temu gościła u nas Małgosia Minta i nagrywała ze swoją ekipą materiał do Minta i Żywiciele.

Dziękujemy za odwiedziny.

A to część powstałego materiału: Asia Pruska opowiada o dyniach